مروری بر سیاستهای ایران و اسناد بالادستی مرتبط با طب ایرانی:
مروری بر سیاستهای ایران و اسناد بالادستی مرتبط با طب ایرانی:
دکتر روشنک مکبری نژاد: ادغام طب سنتی در نظام سلامت ملی کشورها یکی از راهبردهای سازمان بهداشت جهانی است و ایران گامهای مهمی در این زمینه برداشته است
به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر روشنک مکبری نژاد رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ادغام طب سنتی در نظام سلامت ملی کشورها یکی از راهبردهای سازمان بهداشت جهانی است. با توجه به سابقه چندین هزارساله مکتب طب سنتی در ایران فرصت ارزشمندی برای کشورمان ایجاد میکند تا از این طب سنتی در ارتقای مراقبتهای پزشکی و بهداشتی بهره بگیرد.
رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران ادامه داد: از سال ۱۳۸۶ که طب ایرانی به صورت رسمی وارد دانشگاه شد ساختارهای مختلف دولتی و مردم نهاد در راستای استفاده بهینه از مکتب طب ایرانی جهت ارتقای سلامت جامعه تشکیل گردید. همچنین با توجه به اهمیت استفاده از ظرفیت طب ایرانی در نظام سلامت، سیاستهای بالادستی کشور از ادغام طب ایرانی در نظام سلامت حمایت میکنند.
دکتر مکبری نژاد خاطر نشان کرد: از مهمترین قوانین و اسناد بالادستی در سطوح بالای سیاستگذاری و اجرایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: بند ۱۲ سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، سند تحول دولت سیزدهم و رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی، برنامه هفتم توسعه پنج ساله سلامت، بند (ع) تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی شورای عالی انقلاب فرهنگی.
وی با بیان اینکه ساختارهای مختلفی در حوزه سیاستگذاری مرتبط با طب سنتی نیز هم در بخشهای دولتی و هم در بخشهای غیر دولتی و مردم نهاد وجود دارد گفت: از مهمترین و تاثیرگزارترین ساختارهای دولتی میتوان به دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت و همچنین ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد.
رییس انجمن علمی طب سنتی ایران افزود: همچنین ساختاری غیر دولتی مختلفی در حیطه طب ایرانی فعالیت میکنند که از مهمترین آنها میتوان به انجمن علمی طب سنتی اشاره کرد. پس از تشکیل دانشکده های طب سنتی در سال ۱۳۸۶، انجمن علمی طب سنتی نیز در همان سال به جمع انجمنهای علمی وزارت بهداشت پیوست و تاکنون در راستای توسعه منطقی و علمی طب ایرانی گامهای مهمی را برداشته است.
وی خاطرنشان کرد: از ساختارهای علمی و دانشگاهی مرتبط به طبسنتی میتوان به گروه حکمت، طب سنتی و طب دوران تمدن اسلام و ایران که در فرهنگستان علوم پزشکی به فعالیت علمی میپردازد اشاره کرد. همچنین دانشکده ها و گروههای طب ایرانی و داروسازی سنتی و تاریخ پزشکی در سراسر کشور و مراکز تحقیقاتی در حیطه طب ایرانی و داروسازی سنتی فعال هستند.
وی در پایان با اشاره به ظرفیت غنی طب ایرانی و فرصت های پیش رو ابراز امیدواری کرد ایران در حوزه ادغام و توسعه طب سنتی جزو کشورهای پیشرو باشد.
لینک کوتاه: