روزهای سرد زمستان را با تدابیر طب ایرانی بهتر کنید

روزهای سرد زمستان را با تدابیر طب ایرانی بهتر کنید

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه، دکتر "محبوبه رئیس زاده" در ادامه گفت: معمولاً جوانان و افراد با مزاج گرم و خشک با دمای این فصل بیشتر سازگار هستند.

 

وی افزود: در این فصل معمولا بیماری های بلغمی مانند مشکلات ریوی (ذات الریه، زکام و گلو درد، درد پهلو) درد مفاصل، بیماری های عصبی مانند سردرد، سکته، صرع، افسردگی و اختلالات خواب شیوع بیشتری دارد که با رعایت تدابیر این فصل می‎توان تا حدی از آن ها پیشگیری کرد.

 

این عضو هیات علمی در خصوص پوشش بدن در این فصل هم گفت: پوشاندن بدن به ویژه در ابتدای صبح و شب ها که هوا سردتر است باید رعایت شود و پوشش باید به گونه های باشد که منجر به تعریق بیش از حد نشود.

 

وی توصیه کرد: افراد در فضاهای بیرون از کلاه استفاده کنند و همچنین نباید فضای خانه را خیلی گرم کرد و سرمای متعادل به سلامت بدن و دست و پا کمک می کند و سرمای مختصر منجر به ترشح آنتی اکسیدان ها در بدن می شود (استفاده از کرسی)

 

این متخصص داروسازی در خصوص ورزش و فعالیت در این فصل هم گفت: باید در حد اعتدال باشد تا بدن را گرم کند و همچنین از ورزش های سنگین بایستی پرهیز شود، ورزش کردن باید در مکان با هوای گرم و معتدل و در ساعات گرم روز یعنی نزدیک به ظهر انجام شود.

 

وی در خصوص وضعیت خواب هم گفت: پرهیز از خواب در طول روز و در مکان های سرد و مرطوب، خوابیدن در ابتدای شب و بیداری صبح زود، همچنین استفاده از روانداز بر روی شکم و پهلوها توصیه می شود.

 

دکتر رئیس زاده در خصوص استحمام در این فصل هم گفت: استحمام یک روز در میان با آب ولرم مناسب است.

 

وی توصیه کرد: بوییدن عطر های گرم مانند نسترن و یاس، ماساژ بدن با روغن های گرم مانند(گل سرخ، کنجد، سیاه دانه و بنفشه) می تواند مفید باشد.

 

این عضو هیات علمی در خصوص توصیه های غذایی هم گفت: غذاهای پرکالری، خشکبار و میوه های خشک، سوپ سبزیجات با ادویه های گرم و گوشت بره یا پرندگان کوچک در فصل زمستان مناسب است.

 

وی همچنین پرهیزات غذای را اینگونه بیان کرد و گفت: باید از خوردن آب سرد، غذاهای کنسروی و مانده، گوشت گاو، عدس، بادمجان، ادویه ها، ترشیجات، آش های با طبع سرد مانند آش دوغ و ماست، فست فود، میوه های سرد و تر مثل هندوانه پرهیز کرد.

 

این متخصص داروسازی سنتی استفاده از دمنوش هایی مانند زنجبیل، دارچین، بابونه، هل، زعفران، آویشن و اسطوخودوس را مناسب این فصل بیان کرد.

ادمین