مشاهده ی مثبت سلامتی

بهترین نان برای کسانی که مشکلات گوارشی دارند

007.jpg

دکتر غلامرضا کردافشاری،استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران  نوشت: بهترین نان، نانی است که از گندم سالم رسیده تهیه شود که سبوس آن را به حد متوسط جدا، آرد و خمیر کنند، سپس آن را ورز دهند و خمیر ترش یا خمیرمایه را اضافه کنند و بگذارند این خمیر وربیاید و پف کند. نانی که سبوسش را نگرفته باشند، سریع‌تر از دستگاه گوارش خارج خواهدشد. از این رو به افرادی که مشکل هضم و جذب دارند یا دچار مشکلات گوارشی هستند، توصیه می‌شود نان‌های کامل مانند سنگک بخورند. این نان‌ها برای برخی افراد حالت ملین هم دارند.

 

از طرف دیگر، هرچند نان‌هایی که سبوس‌ آنها کامل گرفته شده هم به‌سرعت از معده خارج می‌شوند اما مصرف مداوم آنها می‌تواند باعث ابتلا به انسداد کبد و سنگ کلیه شود. نانی که میزان سبوس آن در حد متوسط باشد، مغذی است ولی مصرف زیاد آن برای افرادی با مزاج گرم توصیه نمی‌شود. نان گندم تازه، خشک‌کننده رطوبت معده، چاق‌کننده و مقوی بدن است. در مقاله‌های طب نوین هم آمده است نانی که خمیر آن با خمیر ترش و به‌صورت طبیعی عمل آید، کمتر باعث افزایش قند خون می‌شود و بدن هم راحت‌تر می‌تواند از ریزمغذی‌های موجود در آن استفاده کند.

پست های هم ریشه:

اولین نفری باشید که نظر ارسال می کنید.